HTML

Gasztronómia

Galéria

Referencia

Friss topikok

Archívum

Rendezvény-típusok

2008.09.23. 11:20 :: Zulelyka

 

Ültetett svédasztalos:

Egyre elterjedtebbek az ültetett büfévacsorák is, amikor a vendégek a svédasztalhoz járulva válogathatnak az ételek között, és asztalnál ülve étkeznek. Egyszerre rendszerint 20-25 féle fogás kínálja magát! Az ízlésesen komponált büfépult valóságos díszlet is.

Hagyományos, ún. francia típusú:

Az esküvői vacsorák, például a falusi lagzik, úgynevezett francia étkezés formájában zajlanak: az egyes fogásokat tálakon hordják az asztalhoz a felszolgálók, majd a vendégek maguknak szednek.

Vegyes szervírozású:

Ez az étkezési forma megjeleníti a svédasztalos, és a hagyományos francia tálalási forma mindkét előnyét. A két-három fajta előételt tányérokon előre tálalva szervírozzuk, majd a levest csészékben kínáljuk. A további főételeket viszont a vendégek svédasztalról választhatják. Ennek köszönhetően az ünnepélyes hangulathoz szükséges hagyományos szervírozás után a svédasztalos étkezés alatt kötetlenül beszélgethetnek, ihatnak a vendégek.

 
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eszem-iszom.blog.hu/api/trackback/id/tr17677295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása